woensdag 31 oktober 2012

Laatste blok

Dit is het laatste blok van de beginnerssampler.

vrijdag 26 oktober 2012

Cross and crown

Gisteren weer een blok afgemaakt van de beginners quilt: Cross and crow. Helaas had ik een foutje gemaakt en mocht ik achteruit naaien.
 
 
Maar dit is de juiste versie:
 
Het laatste blok ligt al gesneden en die hoop ik in het weekend in elkaar te kunnen zetten.
 
Allemaal een fijn weekend
lieve groetjes Elly
 

maandag 22 oktober 2012

Pie & tart update

Het wordt tijd dat ik weer een update geef van de Pie & tart.

Ik heb nu 8 x 8 blokken klaar. Het worden er 9 x 10. Ten eerste omdat ik te weinig achtergrond stof heb en ten tweede vind ik het wel een mooie afmeting. Het wordt een lekkere onderkruip quilt voor op de bank.

Het is nog steeds een heerlijk werkje voor onderweg.





 


















Rechtsonder lijkt een andere achtergrondkleur, maar dat komt door de lichtinval.

zondag 21 oktober 2012

Naaldenmapje

Voor mijn moeder heb ik een groot speldenkussen gemaakt. Er was alleen een maar. Elly de naalden verdwijnen er in. Tja een speldenkussen is voor spelden, dus er moest een naaldenmapje komen.

Dus voor haar verjaardag heb ik een naaldenmapje gemaakt, nu verdwijnen de naalden nooit meer.


Beginnerssampler

Twee jaar geleden heb ik de beginnerscursus bij Den Haan & Wagenmakers gevolgd. Toen vond ik dat ik een beginnerscursus moest doen. Maar ik had beter moeten weten, inmiddels had ik zoveel geleerd met andere workshops en door de boeken die ik heb en internet. Ik had die cursus helemaal niet nodig. Heb ik er spijt van, nee dat niet. Ik vond het een leuke en gezellige groep en eindelijk zou ik een sampler gaan maken. Alleen dan moet je die natuurlijk wel af maken. Op Facebook zijn we gestart met een pagina voor UFO´s. Dit is mijn UFO en ik ben met de UFO bezig van het dorpje bouwen, maar die doe ik op naaimachine. Het stimuleert wel zo een pagina.

Inmiddels heb ik nu twee blokken klaar en de laatste twee ga ik vanmiddag knippen.



De blokjes zijn nog niet gestreken. Dat doe ik pas als de top in elkaar zit.

Allemaal een fijne zondag.

lieve groetjes Elly
 

vrijdag 19 oktober 2012

Verhuizen: to be or not to be

Aan de ene kant wil ik heel graag op weblog blijven. Het is een heel mooi programma met veel mogelijkheden.
Maar jeetje, wat zijn er veel storingen waardoor mijn blog niet bereikbaar is. Of dat men hier niet op kan reageren. Of dat ik zelf überhaupt niet op mijn weblog kan komen.
Het ontneemt me echt de lust om te bloggen.

Al een kleine periode blog ik nu dubbel. Op weblog en hier opblogspot. Dus mijn verhaaltjes zijn altijd terug te lezen. Blogspot ziet er nog niet zo fraai uit, maar daar heb ik ook even geen tijd voor. Dus de kans is groot dat ik straks voorgoed daar naar toe verhuis.

Hierbij alvast een adres van mijn tweede "huis"; www.creatievelingelly.blogspot.nl
En het adres van mijn eerste 'huis": www.creatievelingelly.weblog.nl

Allemaal een fijne weekend

groetjes Elly

dinsdag 16 oktober 2012

Marinierscompass

Hier is het resultaat van mijn marinierscompass van de workshop door Di Ford
bij Den Haan & Wagenmaker . Hij is nog niet helemaal goed gestreken, moet eerst gespannen worden.

Dus toch maar eerst nog een rand er om heen maken, maar daarvoor moet ik naar Den Haan en Wagenmakers. Maar dat wordt pas volgende maand.




En ik had het beter bij daglicht kunnen fotograferen, maar hier moet ik het maar even mee doen.

maandag 15 oktober 2012

Mallen en collectorsitem

Hier een foto van de mallen die ontwikkeld is door Di Ford en Petra Prins voor de marinierscompass. Echt ideaal om te werken, met name als je met de hand werkt. Hoewel ze ook met de naaimachine heel goed te gebruiken zijn.




Helaas was de snijmat uitverkocht. Dus toen ik vorige week bij de bee van Birdblocks was even binnen gewipt bij de buren en ze hadden de matten binnengekregen. Maar ja nu ook nog mee zien te nemen. De mat heeft een doorsnede van 15". Dus toen hadden Elsbeth en Josefien de collectorsitem tas in gedachten. Nu moest deze wel extra verstevigd worden, anders zou het nog door de tas heen zakken. Ik moest Josefien wel beloven dat ik er een apart plekje voor zou zoeken en een foto op mijn blog zou plaatsen. De foto heeft Josefien al via facebook gezien, maar het lukte niet eerder om het op het blog te plaatsen daar mijn computer stuk was. Dus Josefien: bij deze op mijn blog:
 

zondag 14 oktober 2012

Quilt en borduurfestival in Enkhuizen

Eind september ben ik naar het quilt en borduurfestival in Enkhuizen geweest. Dit was georganiseerd door Veltropshop.

Het eerste dat ik zag toen ik binnenkwam waren de winkeltjes. Alles was ruim opgezet en goed overzichterlijk. 

Achteraan stond Jacqueline de Jonge van  Becolourfull te demonstreren. Via Facebook had ik al contact met haar gehad. Dus het was wel heel leuk om elkaar zo te ontmoeten. psst ik heb de foto van haar faceb ook afgeplukt.




Ook ben ik Joke uit Zweden nog tegengekomen. Op een of andere manier komt er nooit wat van om met elkaar af te spreken als zij in Nederland is. Ik werk natuurlijk ook nog fulltime. Later kwam ik ook nog Chris van Quilts and friends  tegen, die was door Joke gestuurd LOL. Leuk Chris om je nu eindelijk in het echie te hebben ontmoet.

Ik kwam Anneke en Ina van de kletserslijst tegen en Maria die ik weer van Twitter ken en nog veel meer uit het quilterswereldje. Gek he op zo een beurs LOL


Je moest alleen wel heel erg oppassen hoe je liep, je liep over de graven heen, tja en die zijn niet bepaald recht en aangezien ik kampioen vallen ben, moest ik dubbel oppassen.


Ik heb weer genoegd inspirerende (en ook niet inspirerende) quilts gezien.

En dit was mijn buit. O.a. achterkantstof en tussenvulling voor mijn samplerquilt van de beginnerscursus die ik eindelijk aan het afmaken ben. En ik ga me wagen aan een patroon van Becolourful.


Heerlijk zo een dagje uit. Ook al ben ik de volgende dag totalloss, hier kan ik weer op teren.

Workshop Di Ford vervolg

Gelukkig doet mijn computer het weer, dus nu kan ik de foto's laten zien. Niet dat ik die dag veel foto's heb gemaakt, daar ik me niet goed voelde. Dat is overigens nu pas aan het herstellen. Misschien volgende keer toch maar thuis herstellen en niet met alles doorgaan.

Hier ben ik met Di Ford.



En dit is mijn marinierscompas. Ik ben nu bezig met de hoeken zodat het vierkant wordt. Daar moest ik eerst stof voor halen. Ik had eerst roze hiervoor, maar dat maakte het te flets.



Mijn stof leende zich ook niet voor de broderie perse. Dus daar ben ik niet mee verder gegaan.



Ik zie dat ik geen foto van de mallen heb gemaakt. Dat vind ik toch wel heel prettig werken, zeker als je met de hand werkt. Op het moment dat ik weer update plaats van de marinierscompas, zal ik daar ook een foto van plaatsen.

maandag 8 oktober 2012

Workshop met Di Ford

Afgelopen vrijdag was ik bij Den Haan & Wagenmakers voor een workshop gegeven door Di Ford

We zijn aan de slag gegaan met een marinierscompas door middel van speciale mallen. Ik was eerst best wel sceptisch over deze mallen, maar ik ben helemaal om. Ze zijn ideaal.

Di heeft ook laten zien hoe je broderie perse maakt. Jeetje ik kijk nu echt anders naar stoffen. Wat een inspirerende vrouw.
ik heb wel foto's, maar mijn computer doet het niet. Ik werk nu vanaf mijn iPad. Dus de foto's houden jullie nog te goed.
Helaas voelde ik mij niet 100% en voelde ik me niet goed worden tijdens de lunch. Maar na medicatie en de goede zorg van Nel, kon ik weer verder.

Ik heb deze dag niet veel gedaan, maar ik had het voor geen goud willen missen.